INRIKES

Undersökning: Svenskarna allt mer EU-kritiska!

svexiteu
SVENSK EXIT| En majoritet av invånarna i EU:s medlemsländer vill att fler beslut ska fattas på EU-nivå. Men svenskarna skiljer ut sig med en allt mer EU-kritik inställning. I Sverige höjs röster för en Swexit-omröstning.

En majoritet av invånarna i EU:s medlemsländer vill att fler beslut ska fattas på EU-nivå. Det visar en undersökning som EU:s opinionsinstitut Europabarometern gjorde i våras, före den brittiska folkomröstningen om brexit, uppger webbtidningen Europaportalen.

Svenskarna allt mer EU-kritiska
Omkring 28 000 EU-medborgare tillfrågades då om de höll med om att fler beslut borde fattas på EU-nivå. Drygt hälften, 51 procent, ville att fler beslut ska fattas på EU-nivå medan 38 procent inte ville det. Övriga 11 procent sade sig vara osäkra. Sverige sticker ut som det EU-land där flest, 64 procent, var kritiska till att ge mer makt åt EU.

Efter britternas gett besked att de vill lämna EU har röster också höjts i Sverige om krav att lämna EU. Kravet kommer från vänstern. Kommunistiska partiet arrangerade tolv manifestationer samtidigt runt om i landet bara några dagar efter Brexit-omröstningen.

En majoritet av de tillfrågade i undersökningen ställde sig bakom en gemensam utrikes-, försvars- och flyktingpolitik, men tyckte däremot inte att EU ska utvidgas ytterligare.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

 1. peter

  2016-08-07 den 01:45

  Jag personligen är trött på EU , Bryssels byråkrater som INTE är folkvalda står över de folkvalda ministrarna i respektive länder och gör därmed t.ex Sveriges statsminister till en \”kommunalpolitiker\” som bara har vissa ramar att hålla sig inom !

  I Bryssel är det helt lagligt att lobbyister från div företag påverkar politiker och byråkrater att skriva lagar så som det passar företaget och INTE folken i EU , Montesamo försöker få Bryssel att tillåta att företag (Montesamo) får ta patent på livets genetik .
  Det innebär t.ex att allt grönt , kött eller fisk o.s.v blir Montesamos ägodel som människor MÅSTE betala licenspengar till för att få äta det som har \”deras\” genetik !

  Köper du frön att plantera själv så tillkommer licensavgiften fär också , sparar du frön från t.ex tomaterna du odlat själv och planterar igen så kan du åka fast för piratkopiering .
  Ger du fröna till en bekant som odlar dessa tomater så gäller straffet piratkopiering OCH häleri !

  Det har visst även diskuterats i att förbjuda all alternativ behandling som har med hälsan att göra , då förbjuds ALLT som läkemedelsverken inte har gett patent på . . då försvinner alla ört-mediciner , ginseng , rosenrot , brusvitaminer och allt som inte är exakt reglerat av medicinföretagen ! !

  Stannar vi kvar i EU så kommer mina barnbarn att leva i \”1984\” ! !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp