Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Undersökning visar varför vi väljer spelsidor utan svensk licens

Publicerat

den

Många är vi som fångat upp spelmarknadens trend med sidor utan svensk licens. Spelinspektionen har släppt en undersökning som försöker ta reda på hur många spelare, som vänder sig till licensfria sajter och varför.

De senaste åren har spel på nätet skjutit fullständigt i höjden. Det har framförallt berott på tillgängligheten i form av mängden aktörer, men också hur snabbt tekniska lösningar tillåter en att komma igång med sitt spelande. Idag finns det till och med bettingsidor utan konto som alltså inte kräver någon registrering överhuvudtaget. I de fallen räcker det med att använda sig av Mobilt BankID för att kunna hantera sina ärenden.

Vad gäller den nya trenden med spelsidor utan svensk licens, så finns finns det flera anledningar till att vi väljer dem. Detta visar nya rapporter från Spelinspektionen.

Flera anledningar till spel på sidor utan svensk spellicens

Tillsammans med SKOP har Spelinspektionen gjort en undersökning om svenskarnas spelvanor på nätet. Drygt 3000 vuxna personer har intervjuats och det framkommer att det finns flera anledningar till att de spelar på nätcasinon utan svensk spellicens. Den främsta anledningen är att det erbjuds andra odds och spelmöjligheter.

Nästa stora anledning är de alternativ på bonuserbjudanden som finns. Tredje störst anledning är att spelare för närvarande är spärrade från sidor med svensk spellicens på grund av spelpaus. Dessa tre anledningar utgör tillsammans 66% av skälen att spelare vänder sig till sidor utan svensk spellicens.

När det kommer till att hantera sina ärenden på dessa spelsidor svarar majoriteten att de använder sig av betaltjänstleverantören Trustly. Därefter använder de Zimpler AB följt av TrustPay, Klarna och andra leverantörer.

Därför väljer flest att spela på spelsidor med svensk licens

Av de 3000 personer som intervjuats i samband med undersökningen är det sju procent som uppger att de spelat på spelsidor utan svensk licens under de tre senaste månaderna. Tolv procent av dem vet inte ifall det gjort det eller inte. Med andra ord väljer majoriteten att spela på licensierade sidor.

Precis som med det motsatta alternativet finns det ett flertal anledningar att man hellre spelar på sidor med svensk licens. Enligt 54% av de intervjuade är allra största skälet att man finner det vara ett tryggare och mer seriöst alternativ, där man har större kontroll. 41% väljer spelsidor med svensk licens på grund av att de kontrolleras av myndigheten. Resten väljer dem av andra orsaker.

Fortsätt läsa
Annons