Kontakta oss

UTRIKES

Ungern vill fortsätta göra affärer med Ryssland

Publicerat

den

Putin och Orban

BUDAPEST    Ungern tänker inte stödja sanktioner mot den ryska energisektorn. Det meddelade landets finansminister Mihaly Varga under måndagen.

Ukraina har tidigare vädjat om nya sanktioner mot Ryssland, bland annat mot den ryska energisektorn. Flera EU-länder har flaggat för att nya sanktioner kan sättas och nyligen meddelade Tyskland att deras energiförsörjning håller även utan import från Ryssland. Från Ungern är tongångarna de motsatta. Under måndagen meddelade landets finansminister Mihaly Varga att Ungern inte kommer stödja sanktioner mot den ryska energisektorn.

På sociala medier utmålar finansministern Ungern som ett offer för Bryssels sanktioner.

”Den ungerska forinten är också ett offer för sanktionerna i Bryssel. Sanktioner innebär redan ett allvarligt hot mot den ungerska ekonomin. Utvidgningen av sanktionerna till energisektorn innebär det största hotet mot forinten och det ungerska folket. Den som ber om utökade sanktioner vill få det ungerska folket att betala priset för kriget. Den ungerska regeringen kommer inte att stödja ett sådant drag i några internationella forum, säger Mihaly Varga i ett videomeddelande som publicerats på Facebook.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se