Kontakta oss

INRIKES

Moderaterna vill lägga ner Sollefteå sjukhus

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

VÄSTERNORRLAND   M-styrelsen vill gå till val att lägga ner hela Sollefteå sjukhus. Partikollegan om nedläggningsförslaget: ”Idioti”

Moderaterna i Västernorrland kommer gå till val på att lägga ner sjukhuset i Sollefteå. Åtminstone om Moderaternas distriktsstyrelse i Västernorrland får som dom vill. Skulle Moderaterna få igenom förslaget skulle nedläggningen bli ett dråpslag mot hela Ådalen.

Enligt Moderaternas distriktsstyrelse i Västernorrland ska Sollefteå läggas ner helt. Istället vill man stärka kapaciteten i bland annat Sundsvall. Det rapporterar lokala medier. Den moderata distriktsstyrelsen motiverar förslaget med att man anser att sjukhusstrukturen i Västernorrland en förlegad kvarleva från 50- och 60-talet.

– Vi måste tala om elefanten i rummet, skriver riksdagsledamoten Jörgen Berglund, distriktsordförande för M i Västernorrland, i ett pressmeddelande och menar att man måste utgå från hur befolkningsstrukturen ser ut i länet numera.

Partikollegan: ”Idioti”

Oenigheten inom Moderaterna är stor. När regionrådet Lena Asplund (M) kommenterar distriktsstyrelsens förslag kallar hon det hela för idioti.

– Det är idioti, och går inte att genomföra, säger Lena Asplund till SVT.

– Mitt parti har ju gått till val att vi ska värna inlandet och dess befolkning, men här gör man ju precis tvärtom och månar bara om de folktäta kuststäderna, säger hon.

Dråpslag mot Ådalen

Skulle nedläggningsförslaget gå igenom hade det inneburit stora svårigheter för befolkningen. Efter Socialdemokraterna, Miljöpartiet med stöd av Sverigedemokraterna lade ner Sollefteå BB tvingas gravida numera köra från 15 till 25 mil för att ta sig till närmsta BB. En nedläggning av resterande sjukhusverksamheten skulle leda till exakt samma situation fast för alla andra som råkar ha oturen att bli akut sjuk eller råkar ut för en olycka.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se