Kontakta oss

UTRIKES

Video: Utomrättslig avrättning av 19-åring i USA

Publicerat

den

USA| Ännu en ung man har avrättas av polisen. Obeväpnade 19-årige Dylan Noble sköts med fyra skott vid en bensinstation. Polisen avrättade Dylan när han låg orörlig på marken efter blivit skjuten.

Nyligen sköts Alton Sterling ihjäl av polisen i Louisiana. En dag senare sköts Philando Castile till döds sittande i en bil bredvid sin flickvän och dotter. Båda dessa dödsskjutningar filmades och har väckt stor ilska och oro i landet. Nu har ännu en obeväpnad och oskyldig ung man avrättas av amerikanska polisen.

Polisen i Kalifornien har släppt den brutala filmen som visar hur polismännen skjuter den obeväpnade tonåringen till döds med flera skott. Polisen var på jakt efter en man som hade setts gå omkring med ett gevär i Fresno vid 15-tiden på eftermiddagen den 25 juni. I samband med det stoppade de 19-årige Dylan Noble vid en bensinstation.

Dylan Noble kliver ur bilen och går mot de fyra poliserna med sin ena hand bakom ryggen. Polismännen står med dragna vapen vilket syns i videon. Dylan visar inga våldsamma tendenser. Det får en av polismännen att öppna eld. Polisen skjuter honom till en början med två skott. Dylan faller till marken och är orörlig. Då skjuter polisen honom med ytterligare ett skott.  Noble som inte rör sig skjuts sedan en fjärde gång. 19-åringen visade sig vara obeväpnad. Det enda han hade i sin hand var en liten tom plastbehållare.

– De ville skjuta honom. De är skjutglada, helt enkelt, säger Dylans pappa Darren Noble till The Guardian, efter att ha sett filmen.

Efter att ha sett de dramatiska bilderna har Nobles familj nu bestämt sig för att stämma polisen för ”oförlåtlig användning av överdrivet våld”.

Se videon här:

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons