Kontakta oss

INRIKES

Wallenbergs mutfest – bjöd in de som ska granska riskkapitalisterna smutsiga affärer

Publicerat

den

060ee88b-1cd6-4c9f-b66b-4b7dedbe7cccKAPITALISM| En bank som ägs av familjen Wallenberg utredes just nu för inblandning i den smutsiga affärerna runt Panama-dokumenten. Ändå bjöd familjen in Finansinspektionens (FI) generaldirektör Erik Thedéen som är en av de som ska granska riskkapitalisternas smutsiga affärer.

Wallenbergsfärens riskkapitalistiska företag Investor har bjudit in Finansinspektionens (FI) generaldirektör Erik Thedéen till sitt lyxiga 100-årskalas. Samtidigt som Investorägda storbanken SEB just nu granskas av myndigheten efter avslöjandena i Panama-dokumenten, rapporterar TT. I Panama-dokumenten har det framkommit flertal svenska företag och näringslivstoppar som gömt flera hundra skattemiljoner i skatteparadis. Erik Thedéen på Finansinspektionen tackade ja men avbokade sedan samma dag som nyhetsbyrån ställde frågor om det till honom.

– Det är väldigt överraskande både att man bjuder in den mottagaren i den situationen och att inbjudan dessutom accepteras, säger Thorsten Cars, expert på mutlagstiftningen, till TT.

Enligt FI:s pressekreterare Peter Svensson ställde Thedéen in av personliga skäl.

Redaktionen

Fortsätt läsa
Annons