Kontakta oss

INRIKES

Här håller Anna Kinberg Batra med Stefan Löfven – ”SD är ett nazistiskt parti!”

Publicerat

den

abkINRIKES| Mitt under partiledardebatten höll Anna Kinberg Batra uttryckligen med statsminister Stefan Löfven när han kallade Sverigedemokraterna för ett nazistiskt parti.

När riksdagens partiledare drabbade samman under gårdagens partiledardebatt i SVT hettade det till rejält mellan Socialdemokraternas Stefan Löfven och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Löfven kallade SD för ett ”nazistiskt och rasistiskt parti” och upprepade det han sagt sedan tidigare, Han vill hellre se en ohelig allians med Alliansen än att regera med hjälp av Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. När moderatledaren Anna Kinberg Batra fick ordet efteråt inledde hon med att hålla med Stefan Löfven i beskrivningen av Sverigedemokraterna som ett nazistiskt parti.

– Vi har inga olika åsikter här, sade Anna Kinberg Batra till statsminister Stefan Löfven när han stämplade Sverigedemokraterna som ett renodlat nazistiskt parti.

Statsministern pudlade från uttalandet
Direkt efter debatten fick Stefan Löfven frågan om han verkligen anser att Sverigedemokraterna är ett nazistiskt parti. Stefan Löfven valde då att backa från det tidigare uttalandet och menade att det blev lite fel i hastigheten och att han menade att Sverigedemokraterna har nazistiska rötter och är ett rasistiskt parti.

Hittills har Anna Kinberg Batra inte ångrat sitt uttalande offentligt. Aktuellt Fokus har sökt moderatledaren för en kommentar men har inte lyckats nå henne.

Se videoklipp nedan

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se