Kontakta oss

INRIKES

Ytterligare Facebook-censur mot Aktuellt Fokus

Publicerat

den

fbFACEBOOK| Under helgen publicerade Aktuellt Fokus en intervju med Kamran Mirzaian som riskerar dödsstraff om han utvisas till Iran. Nu har det kommit in rapporteringar till redaktionen att Facebook censurerar artikeln.

Det är med största sannolikhet regimtrogna Iranska troll som valt att massanmäla artikeln till Facebook. Enligt Facebook får inte innehåll som postas kränka etnicitet, kön, sexuell läggning, handikapp eller sjukdom. Det säger däremot ingenting om att det är fel att kritisera en diktatur och dess diskriminerande politik.

Facebooks censureringssystem består av tre delar: Anmälningar från användare, automatiska tekniska system och anställda på företaget Facebook. Det innebär att det med största sannolikhet är regimtrogna Iranska troll som valt att ge sig på en liten uppstickare som Aktuellt Fokus som står bakom blockeringen.

Det är inte första gången som Aktuellt Fokus artiklar blir censurerade i samband med att vi rapporterar om kurder eller kritiserar regimer som förtrycker kurderna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se