Kontakta oss

UTRIKES

17-årig flicka fredade sig mot våldtäktsman – riskerar fängelse

Publicerat

den

DANMARK| Den 17-åriga flickan från Sønderborg i Danmark blev sexuellt antastad. När förövaren försökte dra av hennes byxor gick hon till motattack och pepparsprayade honom. Nu riskerar tonårsflickan fängelse i det högerstyrda landet.

Att flickan riskerade att bli våldtagen verkar staten inte bry sig om. Precis som i Sverige är det förbjudet att skydda sig med pepparspray i Danmark – Men bara för privatpersoner, poliser och väktare får pepparspraya hur mycket de vill utan att riskera något.

I torsdags gjorde den 17-åriga flickan en polisanmälan gällande överfallet. I anmälan framgår det att mannen försökte knäppa upp hennes byxor, när han lyckades med det försökte han även dra av henne byxorna. I samband med det ska flickan ha fått upp sin pepparspray sprayat mannen i ansiktet varpå han valde att fly från platsen.

Enligt polisen spelar det ingen roll om man hotas av våldtäkt eller inte, pepparspray innehåller nämligen pepparextrakt från en chilifrukter och enligt staten ska det jämföras med gatustridsvapen och knivar. Den som ertappas med pepparspray i Danmark riskerar att dömas för olaga vapeninnehav och riskerar allt från böter upp till tre månaders fängelse.

På sociala medier rasar den danska allmänheten mot polisens behandling av flickan. Många menar dessutom att lagen är förlegad och att privatpersoner måste ges möjlighet att försvara sig själva. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus har flera socialister i Danmark sagt sig vara reda att betala flickans böter om hon skulle bli fälld.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se