Kontakta oss

INRIKES

Snippdomen: S vill inte kommentera partiets skandalnämndemän

Publicerat

den

GÖTEBORG S-nämndemännen friade 50-åriga pedofilen från våldtäkt med argumentet att det inte går att fastställa vad ordet ”snippa” betyder. Nu vill Socialdemokraterna inte svara på om partiet tänker vidta några åtgärder mot nämndemännen.

Inne på Socialdemokraternas huvudkvarter på Järntorget i Göteborg pågår förberedelserna inför internationella kvinnodagen. En dag som är starkt förknippad med den forna arbetarrörelsen som slogs för allmän rösträtt. Men med bara 9 dagar kvar tills 8 mars kan S i Göteborg inte svara på om partiet tänker agera mot de två nämndemän som var delaktiga i skandaldomen i västra Sveriges hovrätt, Claros Siangas och Roger Knutsson.

”Snippa”

I domen från hovrätten framgår det att S-duon friade en 50-årig pedofil från våldtäkt. Anledningen var för att Claros Siangas och Roger Knutsson ansåg att det inte går att fastslå vad som menas med ordet ”snippa”.

Av hovrättens fem medlemmar var det fyra män, den enda kvinnan var också den enda som tog strid för att pedofilen skulle fällas för våldtäkt.

Vill inte kommentera

När Aktuellt Fokus talar med
Socialdemokraterna i Göteborg uppger partiets kommunikationsombudsman, Anton Åvall, att han har läst om fallet i massmedierna men inte tagit del av domen. Att nämndemännen tillhör Socialdemokraterna säger han sig inte känna till men antecknar namnen på Claros Siangas och Roger Knutsson.

När vi frågar om Socialdemokraterna kommer vidta några åtgärder mot Siangas och Knutsson ber Anton Åvall att få återkomma med svar.

Kommer ni vidta några åtgärder mot dom här nämndemännen eller Inleda en utredning efter den här domen?

– Jag tar med mig frågorna också får jag återkomma till dig, svarar Anton Åvall.

Flera timmar och kontaktförsök senare har varken Anton Åvall eller någon annan från Socialdemokraterna återkommit med något svar. Locket på från Socialdemokraterna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se