Kontakta oss

UTRIKES

220 000 fransmän demonstrerade för anställningstrygghet – från norr till söder

Publicerat

den

FRANKRIKE| Nya stora protester i Frankrike. 220 000 fransmän demonstrerade under tisdagen mot sämre anställningstryggheten och mot den socialdemokratiska regeringen driver på att ge arbetsköparna fullständig makt på jobbet.

Flera stora fackliga och folkliga protester har genomförts i Frankrike mot förslaget att slakta anställningstryggheten och minska fackets makt. Den Socialdemokratiska regeringens går till angrepp på anställningstryggheten och presidenten François Hollande vägrar att lyssna på folket. Han tänker inte ger efter och dra tillbaka det kontroversiella förslaget. Den socialdemokratiska regeringen sitter i arbetsköparens knä och utsätter nu arbetarklassen för stora risker att bli av med jobbet när arbetsköparens jakt på bara vinst går före anställningstrygghet.

Omkring 220 000 personer deltog i tisdagens demonstrationer runt om i Frankrike. En av arrangörerna är fackförbundet CGT. I centrala Paris använde polisen tårgas för att skingra demonstranterna. Omkring 87 personer greps, rapporterar AFP. Demonstrationer ägde också rum i städer från Marseille i söder till Lille i norr, lastbilschaufförer blockerade vägar och hamnar i norra och västra Frankrike och sammandrabbningar mellan demonstranter och polis rapporteras från Nantes och Rennes, enligt nyhetsbyrån.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se