Kontakta oss

ARBETSLIV

27 barnmorskor på Helsingborgs lasarett säger upp sig i protest

Publicerat

den

HELSINGBORG| Stress och inställda semestrar i stället för sommar och sol. Uppsägningar strömmar in på förlossningen vid Helsingborgs lasarett. 27 av 67 barnmorskor på förlossningen har redan sagt upp sig.

Uppsägningar strömmar in på förlossningen vid Helsingborgs lasarett. I går sade 16 barnmorskor upp sig i protest, i dag är antalet uppe i 27, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Med andra ord: Omkring 40 procent av personalen riskerar att försvinna.

– Stress och inställda semestrar i stället för sommar och sol. Situationen i vården upprepar sig även i år. Det är hög tid att vi får fler specialistsjuksköterskor och att vården ställer om. Ansvariga politiker måste antingen lyssna på vårdens professioner och följa de goda exemplen – eller så måste regeringen tillsätta en haverikommission, säger Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet,

En tvist om schemat och hur mycket tid barnmorskorna får för återhämtning efter att ha jobbat nattpass ligger bakom uppsägningarna. Förhandlingar med Vårdförbundet pågår. Totalt arbetar 63 barnmorskor på förlossningen.

Redaktionen
redaktinen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons