Kontakta oss

INRIKES

Moderaternas Hanif Bali och Europas värsta judehatare

Publicerat

den

POLITIKERKLASSEN| På Twitter har Hanif Bali hållit en rå och aggressiv hållning mot politiska motståndare. Bland annat har han drevat mot vänstersympatisörer för att de har retweetat människor med radikala åsikter om antikapitalism och antifascism. Nu visar det sig att M-toppen själv har retweetat en av Europas värsta judehatare och mest ivriga förintelseförnekare.

Den moderata riksdagsmannen Hanif Bali är förmodligen mer känd för sitt twittrande än vad han är känd för sina insatser i Moderaternas partistyrelse.

På Twitter har M-politikern varit involverad i flera högerdrev mot framförallt vänstersympatisörer och kommunister. Så sent som för några dagar sedan drevade han bland annat mot en anställd på Sveriges Radio för att hon hade demonstrerat mot nazism och stått bredvid människor med radikala åsikter.

Gäller Hanif Balis moral endast hans politiska motståndare till vänster om Miljöpartiet? Det kan man undra eftersom det nu visar sig att den moderata toppolitikern har retweetat en av Sveriges mest kända judehatare, Richard Langéen.

hanifbali3

Richard Langéen har ett mångårigt engagemang bakom sig i den så kallade ”nationella rörelsen”. Mest känd är han för sin tidigare hemsida ”Nationell.nu” som var först i världen med att publicera bilder på den kristna högerterroristen Anders Breivik efter massakern på Utöya.

Langéen har genom årens lopp även spridit mängder med texter där Hitler har hyllats, svarta utmålats som lägre stående än vita germaner och där judarna har beskyllts för världsherravälde och för att vilja förgöra den ariska rasen. En stor mängd förintelseförnekelsematerial har även spridits genom Langéen som arbetar som jurist och egenföretagare.

Hanif Bali som sitter med i Moderaternas partistyrelse har gång på gång använt sig av epitet som ”extremist”. Trots detta har han gett okritiskt stöd till Israel som bland annat samarbetar med Saudiarabien och Turkiet. Turkiet ockuperar idag en stor del av Kurdistan och praktiserar apartheid och tvångsassimilering av minoriteter som kurder, armenier och romer.

Gäller den konservativa måttstocken endast de som kritiserar den ekonomiska makteliten eller praktiserar han den även på sig själv?

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

fbföljgranskapolitiker