Kontakta oss

INRIKES

40-åriga SD-mannen bakom omtalad sexbrottsstudie åtalades för pedofilbrott

Publicerat

den

Foto: Skärmavbild från Twitter

INRIKES Förra veckan släppte han en omdiskuterad studie om sexbrott och invandrare. Efteråt har han lyfts fram av SD-närstående sajter som Nyheter Idag och Samhällsnytt. Nu visar det sig att högermannen själv har stått åtalad för sexbrott – mot barn.

Patrik Jonasson heter mannen bakom den omtalade studien ”Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet”. Studien som han kallar för medborgarstudie är inte den första i sitt slag. Tidigare har såväl före detta nazistpartiet Svenskarnas Parti och Sverigedemokraterna publicerat liknande studier med det uttalade syftet att bevisa invandrares överrepresentation när det gäller sexbrott.

Studien har hittills hyllats av SD-närstående sajter och flera kända högerprofiler som till exempel Katerina Janouch och Svenska Dagbladets Ivar Arpi.

Åtalades för pedofilbrott

Patrik Jonasson bor i Eskilstuna och är 40 år gammal. När Aktuellt Fokus granskar mannen bakom den så kallade ”medborgarstudien” visar det sig att han själv har stått åtalad för sexbrott. Faktum är att SD-mannen har stått åtalad för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Åtalen mot Patrik Jonasson kom i september förra året och i domen från Eskilstuna tingsrätt erkänner Jonasson att han attraheras av det han kallar för yngre kvinnor. Det framgår även att han tillbringat extremt mycket tid på sajter där yngre kvinnor livestreamat – enligt Patrik Jonasson gick han in på sajterna varje dag. I tingsrättens dom friades Patrik Jonasson eftersom åklagaren inte kunde bevisa att det var Patrik Jonasson som försökte få barnen att posera nakna och utföra sexuella handlingar för honom. Jonasson delade användarkonton med andra män på sajterna för att kunna nå ut till ännu fler flickor. Jonasson skyllde även sexbrotten på en okänd man, vilket också var en av anledningarna till att tingsrätten friade Jonasson. Enligt Eskilstuna tingsrätt kunde åklagaren inte bevisa att det inte var någon av de andra männen som ofredat barnen sexuellt.

Polisen kunde inte gå igenom datorn

När polisens IT-forensiker gick igenom de beslagtagna datorerna kunde de inte hitta något material med relevans för ärendet. Men det var inte allt; när IT-forensikern Ulrika Segelstad uttalar sig för tingsrätten står det klart att Patrik Jonasson hade ett stort antal krypterade filer som polisen inte lyckats dekryptera. Enligt Ulrika Segelstad var det tal om mycket stora filer som hade kunnat innehålla vad som helst.

Påstår sig kandidera för Sverigedemokraterna

På Patrik Jonassons blogg beskriver Jonasson sig själv som en så kallad ”Sverigevän”. På sociala medier uppger han att han ska kandidera för Sverigedemokraterna i kommun- och landstingsvalet.När Aktuellt Fokus ringer upp Sverigedemokraternas ordförande i Eskilstuna, Kim Fredriksson vill partiet varken bekräfta eller dementera kandidaturen.

– Alla nomineringar är inofficiella eller sekretessbelagda tills nomineringstiden har löpt ut.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se