Kontakta oss

INRIKES

78-åring åtalas för karikatyrbild på SD-topp

Publicerat

den

Blekinge Tingsrätt - Foto: Udo Schröter

YTTRANDEFRIHETEN   Den 78-åriga mannen gjorde karikatyrteckningar på Sölvesborgs toppolitiker. Nu åtalas han för förtal i Blekinge tingsrätt. Enligt SD-toppen Louise Erixon känns det bra att 78-åringen åtalas för satiren.

Åklagaren Fredrik Andersson försvarar åtalet med att karikatyrbilden kan utsätta politikerna för ”andras missaktning”. Själv säger 78-åringen att han har hållit sig inom lagens gränser och att han tycker att politiker borde tåla satir.

– Jag erkänner att jag har gjort det men tycker att jag håller mig inom lagen, som politiker får man faktiskt tåla lite. Det ligger inom demokratins ram och där ska man ju hålla sig, jag tycker att jag hållit mig där, säger 78-åringen i förhör med polisen.

”Känns bra”

SD-toppen Louise Erixon är nöjd över att 78-åringen åtalas. Till tidningen Kvällsposten säger hon att åtalet känns bra. Enligt Lousie Erixon finns det risk att väljarna kan bli förvirrade och tro att karikatyrbilden egentligen är budskap som kommer från Sölvesborgs toppolitiker.

– Det känns bra att bli tagen på allvar och att våra väljare blir tagna på allvar, säger Louise Erixon till tidningen Kvällsposten.

Från förundersökningen

 

Kim Fredriksson
redaktionen@aktuelltfokus.se