Kontakta oss

INRIKES

Här är satirklippet SD vill få bort från Internet

Publicerat

den

BRUNHÖGERN Tidigare idag kunde vi berätta att Sverigedemokraterna panikanmält ett satirklipp om Jimmie Åkesson på Youtube. Efter anmälan plockades filmen bort från sajten. Därför väljer vi att publicera det omtalade klippet på nytt.

Kommunistiska Partiets satirklipp på SD-ledaren Jimmie Åkesson blev allt annat än omtyckt av Sverigedemokraterna. Videon som var en parodi på Jimmie Åkessons senaste valfilm slog bland annat fast att Sverigedemokraterna är ett systemtroget och arbetarfientligt parti.

– Inte nog med att vår politik bygger på en rasistisk grund, så älskar vi också det rådande kapitalistiska systemet. Det system som är grunden för de problem vi ser idag i vårt land, sade den fiktiva Jimmie Åkesson i klippet och tillade.

– Allt vårt prat om trygghet är skitsnack, vi vill istället försämra anställningsvillkor och trygghet på jobben. Att ni som röstar på oss ännu inte sett igenom detta är för mig helt otroligt.

Satiren fick SD att kasta sig över datorn och panikanmäla klippet till Youtube. Efter partiets anmälan plockade sajten bort filmen. När Aktuellt Fokus pratade med filmskaparen Pär Johansson tidigare idag skrattade han över att partiets agerade och ansåg att SD påminner om lättkränkta snöflingor.

Tråkigt nog för Sverigedemokraternas har Kommunistiska Partiets filmklipp inte försvunnit helt från nätet. För bara ett par timmar sedan dök klippet upp på nytt igen, fast den här gången på streamsajten Vimeo. Av denna anledning väljer vi på Aktuellt Fokus att publicera satiren över Jimmie Åkesson på nytt.

Här är satirklippet Sverigedemokraterna vill få bort från Internet.

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se