Kontakta oss

INRIKES

Åkesson: ”Vi kommer försöka fälla alla regeringar som står för sin egen politik”

Publicerat

den

jimmie_akesson_2_18731532774

INRIKES | Jimmie Åkesson gästade Skavlan i sitt första TV-framträdande sedan han blev sjukskriven efter valet. Den norska programledaren tog ingen hänsyn till Åkessons mentala tillstånd utan körde på som om han vore vilken politiker som helst.

Skavlan grillade Jimmie Åkesson om bland annat synen på rasism inom Sverigedemokraterna efter att Åkesson uttryckt det orättvist att SD beskylls för att vara rasistiskt. Skavlan lyfte fram en rad exempel och liknande det enorma antalet politiker som uttryckt sig rasistiskt och nedvärderande mot andra folkgruppet vid en partikultur. En synbart irriterad och nervös politiker försökte försvara sig med det klassiska. ”Det är enskilda fall”.

Programledaren frågade även ut Jimmie Åkesson om hans delaktighet i Sverigedemokraternas försök att fälla S+MP regeringen. Åkesson svarade att han inte var formellt involverad men att hans åsikt räknades och att han hölls informerad.
– Give them hell svarade han SD-toppen Björn Söder när denne slutligen frågade honom före SD gjorde sitt försök.

På frågan om man kommer försöka fälla framtida regeringar som verkar för ökad invandring svarade Åkesson ja.
Han försökte i det längsta förklara bort det hela men i det stora hela uteblev svaren och ersattes av ett babblande.
Åkesson stod däremot upp för åsikten att demokrati är att minoriteten ska tvinga till sig makt genom påtvingade parlamentariska samarbeten. Därmed står det klart att han är enig i Mattias Karlssons hot i samband med budgetomröstningen efter valet då han hotade med att fälla alla kommande regeringar som inte agerar i en för SD gynnsam rikting. Att Åkesson ställer sig bakom sin ställföreträdares mer radikala linje väcker starka reaktioner.

– Skavlan ställer relevanta frågor. Intressanta svar, inte minst visar det att SD tänker fälla regeringar som inte gör det SD vill skriver bland annat KD:s pressekreterare Acko Ankarberg på Twitter.


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se