Kontakta oss

INRIKES

Jimmie Åkesson: Utvisa koranbrännare

Publicerat

den

INRIKES Partiledaren har tidigare varit emot alla lagändringar som diskuterats kring koranbränningar till förmån för yttrandefriheten. Nu har han ändrat sig och vill utvisa koranbrännare.

Är man en utländsk medborgare ska man kunna utvisas om man bränner koranen berättar Jimmie Åkesson för Sveriges Radio. Enligt Åkesson är koranbränningar ett exempel på vad partiet kallar bristande vandel.

De övriga partierna i Tidölaget har tidigare velat utreda inskränkningar i yttrandefriheten för att stoppa koranbränningar men då har Sverigedemokraterna varit helt emot alla former av lagändringar. Enligt Åkesson är koranbränningar omoraliska.

De två kändaste koranbrännarna är pedofilen Rasmus Paludan och Salwam Momika. Paludan som är dansk medborgare blev ursprungligen utvisad men kan numera vistas i Sverige efter att ha blivit svensk medborgare. Momika är medborgare i Irak och asylsökande i Sverige.

Både Paludan och Momika har en bakgrund i Sverigedemokraterna där personer med kopplingar till Sverigedemokraterna hjälpt Paludan att genomföra sina koranbrännigar. Momika har tidigare varit medlem i partiet men blev senare utesluten då han genomfört sina koranbränningar utan partiledningens godkännande.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se