Kontakta oss

INRIKES

Åkessons reaktion efter nya nazistavslöjandet i SD – attackerade MP

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES   Ännu en våldsbejakande extremist avslöjad inom Sverigedemokraterna. Tjänstemannen på SD:s riksdagskansli är aktiv i vit makt-rörelsen. Åkessons reaktion – går till attack mot Miljöpartiet.

Under tisdagen avslöjade tidskriften Expo att en tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli är aktiv i vit makt-rörelsen. Jämte sitt politiska arbete för SD har den 55-årige mannen varit med i den högernationella organisationen ”Det fria Sverige”, en organisation som enligt Säkerhetspolisen är en del av den våldsbejakande extremismen i Sverige. Organisationen vill bland annat rensa Sverige på judar och arbetar för att införa apartheid i Sverige.

Attackerar Miljöpartiet

Efter avslöjandet gick Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ut och kommenterade avslöjandet. Genom att angripa Miljöpartiet. Detta eftersom den 55-åriga extremisten var med i Miljöpartiet innan han anslöt sig till Sverigedemokraterna.

”Är det nu Per Bolund tycker att jag ska kalla regeringen ’den rödbruna sidan’?”, skriver Jimmie Åkesson på Twitter.

Bitter

Hur Jimmie Åkesson tänkte är för närvarande oklart. Men med Jimmie Åkesson logik ska regeringen lastas för att en person har varit aktiv i MP men lämnade det partiet för att jobba för SD, och är numera också aktiv i vit makt-rörelsen.

Avslöjandet kom också bara två dagar efter partiledardebatten i SVT där Jimmie Åkesson drabbade samman med Per Bolund. Per Bolund valde att kalla högertrojkan M, KD och SD för det ”blåbruna” blocket – vilket fick Åkesson att ilskna till och fråga om Per Bolund kallade honom nazist. Bolund svarade att benämningen ”blåbrun” är ett vedertaget begrepp för konservativa som samarbetar med högerpopulister.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se