Kontakta oss

INRIKES

Åklagare: Inget terrormotiv bakom Vetlandadådet

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

VETLANDA Sju personer utsattes för mordförsök i småländska Vetlanda under gårdagen. Först misstänktes dådet vara ett terrordåd men under dagen har åklagaren gått ut med att det sannolikt inte rör sig om terrorbrott.

Tre personer vårdas fortfarande för allvarliga skador, men enligt uppgift ska läget ha stabiliserats under det senaste dygnet. Enligt polisen var det endast män som attackerades. Strax före 19.00 igår kväll meddelade polisen att ärendet utreddes som ett terrorbrott men det är inte längre aktuellt. Det uppgav åklagaren Adam Rullman under torsdagsförmiddagen.

För närvarande finns ingenting i utredningen som pekar i den riktningen, säger Adam Rullman i en kommentar till Sveriges Radio.

Med största sannolik var dådet ett rent vansinnesdåd. Ett fenomen som har blivit betydligt vanligare i Sverige efter psykiatrireformen som drevs igenom 1995. Den misstänkta gärningsmannen som är en ensamkommande flykting på 22 år ska enligt flera uppgifter haft kända problem med psykisk ohälsa och haft kontakt med psykiatrin före dådet.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se