Kontakta oss

EKONOMI

Allt fler tvingas söka ekonomiskt stöd för att få tak över huvudet

Publicerat

den

INRIKES| Antalet som behöver ekonomiskt stöd för att få takt över huvudet har ökat. Sedan 2007 har insatserna ökat med 56 procent rapporterar Socialstyrelsen. Detta på grund av en ökad resursplundring i välfärden, bostadsbrist och allt högre krav från hyresvärdarna.

Allt fler behöver boendeinsatser från kommunen. Förra året fick 11 700 personer boendestöd, en ökning med åtta procent jämfört med året före, enligt Socialstyrelsen. Sedan 2007 har insatserna ökat med 56 procent.
Det handlar inte om bostadsbidrag utan om bistånd för boende som beslutas av socialtjänsten.

Det är inte bara missbrukare som får hjälp utan i allt högre grad även exempelvis hemlösa, brottsoffer och flyktingar med uppehållstillstånd får stödet. Sverige får ett allt större ekonomiskt klyfta mellan rika och fattiga. De rikas årliga resursplundring av välfärden genom att flytta hundratals skattemiljarder till skatteparadis underlättar inte situationen. Det byggs också för få bostäder och de bostäder som faktiskt byggs är i majoritet skrytbyggen som ekonomiskt svaga grupper inte har råd att hyra i kombination med att hyresvärdarna har skärpt kraven på hyresgästerna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons