Kontakta oss

INRIKES

Amerikanska nazister lägger ner efter white trash-spektakel

Publicerat

den

ANTIFASCISM Den tidigare ledaren för amerikanska nazistpartiet The Workers Party (TWP), Matthew Heimbach,, lägger ner sitt politiska engagemang. Som anledning till avhoppet uppger Heimbach att hans förhoppning att skapa en nazistisk röst för arbetarklassen slutade med ett white trash-spektakel.

Tidigare ansågs Heimbach vara den nästa David Duke, en av vit makt-rörelsens stjärnor på uppåtgående, och var en av talarna under ”Unite the Right”-demonstrationen i Charlottesville.
Heimbach avtjänade nyligen ett villkorligt straff för trakasserier mot en svart demonstrant under ett av Trumps kampanjmöten 2016. I mars tidigare i år arresterades han på nytt efter ett bråk som han själv beskriver på följande vis: “I decisively failed at my original mission which was to be a voice for working class white folks, and ended up in the middle of the most humiliating white trash spectacle of the year”.

Kärnfamiljen gick åt helvete

Matthew Heimbach är gift med Brooke Heimbach. Brooke är dotter till Matt Parrott, som är TWP:s främste talesperson. Matthew Heimbach och Parrott’s fru Jessica har haft en affär, som avslöjades när Matt Parrott och hans dotter, tillika Heimbachs fru, spionerade på äktenskapsförbrytarna när dessa träffades för ett samtal om sin affär i en husvagn tidigare under våren.
Scenen urartade till regelrätt slagsmål, där Heimbach utöver att slåss med Matt Parrott även gav sig på sin hustru inför parets barn. Till polisen uppgav alla fyra att deras huvudsakliga sysselsättning är ”white nationalists”.
Eftersom Heimbach begått brott under sin villkorliga strafftid ändrades domen och han fördes till fängelset för att avtjäna sitt straff i maj.

Finns knappt längre

Nu säger Matt Parrott uttalade att nazistpartiet mer eller mindre har upphört att existerar.

Workers party är en av flera namngivna vit makt-organisationer som står åtalade efter Charlottesville där nazister och andra högersympatisörer attackerade människor och spred etniska konflikter. Under demonstrationen genomförde en högeraktivist ett terrordåd genom en fordonsattack mot en folksamling. Organisationerna tyngs av stämningar, fängslade aktivister, svårigheter att samla in medel och har blivit av med sina plattformar.

Källa: https://talkingpointsmemo.com/muckraker/white-nationalist-matt-heimbach-says-no-interest-politics-after-jail

Sofia Tikkinen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons