Kontakta oss

INRIKES

Mediamyten krossad: Snällast rapportering om Sverigedemokraterna

Publicerat

den

INRIKES Sverigedemokraterna själva brukar säga att partiet missgynnas i massmediernas rapportering. Men nu har en ny Sifo-rapport släppts som fullkomligt tokkrossar denna myt. Mediahusen är betydligt mer positivt inställda till Sverigedemokraterna än till övriga riksdagspartier.

I rapporten som har tagits fram av Sifo på uppdrag av Ekot framgår det tydligt att Sverigedemokraterna favoriseras av de större mediahusen. Faktum är att Sverigedemokraterna är det enda parti som verkligen särskiljer sig när det gäller positiv mediarapportering. Det parti som har fått minst positiv rapportering är Socialdemokraterna.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof håller med om rapportens slutsats. I en kommentar till SR säger han att mediarapporteringen har blivit mer balanserad. Att resterande riksdagspartier missgynnas på SD:s bekostnad säger han ingenting om.

– Det har blivit mycket bättre och den rapportering vi ser inför det här valet är mer balanserad än tidigare, säger Richard Jomshof, partisekreterare för Sverigedemokraterna.

Enligt Sifos opinonschef Toivo Sjören handlar favoriseringen av Sverigedemokraterna bland annat om mediernas intensiva bevakning av flykting- och invandringspolitiken.

Skärmavbild från SR.se

Källa: SR

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se