Kontakta oss

INRIKES

Anna Kinberg Batra i hemligt möte med förintelseförnekande extremist

Publicerat

den

3c23c683-6990-40da-9005-b406b01b16feEXTREMISM| Moderatledaren Anna Kinberg Batra har haft ett hemligt möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Mötet mellan de bägge högerledarna ska ha skett i Israel och enligt Kinberg Batra är hon stolt över att ha träffat den extremt rasistiska barnamördaren.

Enligt Svenska Dagbladet träffades högerledarna i samband med Kinberg Batras fyra dagars besök i Israel som inleddes i måndags. Anna Kinberg Batra uppger att hon och Netanyahu diskuterade hur Sverige och Israel kan förbättra relationen med varandra. Förutom det är hon mycket förtegen om vad mötet gick ut på.

– Själva samtalet stannar mellan oss, sade Anna Kinberg Batra till SvD.

Förintelseförnekande extremist
Så sent som i oktober gick Benjamin Netanyahu ut skyllde nazisternas folkmord på judar och romer på palestinierna. Det historierevisionistiska utspelet gjordes under World Zionist Congress i USA. I sitt tal släppte han ett minst sagt kontroversiellt uttalande där han påstod att Adolf Hitler inte planerade att utrota judarna utan ville enbart utvisa dem. Netanyahu antydde även att det var den palestinska stormuftin Haj Amin al-Husseini som var den som skapade idén om förintelsen och gav den till Hitler.

Netanyahu är även ytterst ansvarig för den israeliska statens utomrättsliga avrättningar av barn och har gett tummen upp till att ockupera än mer mark från Israels grannar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se