Kontakta oss

INRIKES

Nazister erbjöd servertjänst åt lokalmedier – Kan inte hantera sin egen hemsida

Publicerat

den

smr
NATIONALISTRÖRELSEN| Nordiska motståndsrörelsen har tidigare uppgetts erbjuda servertjänst för lokala medier som behöver hjälp att etablera sig. Nu ligger deras egen hemsida nere.

Nordiska motståndsrörelsen skall under en längre tid ha använt Fjällsjö Nyheter som lokal desinformationssajt, vilket uppdagade sig förra månaden. Enligt Sveriges Radio togs hemsidan ner av det ursprungliga webbhotellet efter att det uppdagat sig att sidan spridit falska nyheter och ren desinformation.

Senare kom det uppgifter att de som stod bakom desinformationssidan var Nordiska Motståndsrörelsen. Förutom att publicera nyheten om att Fjällsjö Nyheter var uppe igen propagerade de för att vem som helst som ville bedriva lokaljournalistik kunde bruka deras servrar. Allt du behövde göra var att stå deras hemsida och deras politik till tjänst samt följa deras kravlista som de postade i samband med nyheten till punkt och pricka.

Nu står det dock klart att Nordiska Motståndsrörelsens servrar är av usel kvalité eftersom när redaktionen försökte att komma in på hemsidan tidigare idag var det endast ett felmeddelande som kom upp. Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om att NMRs avdelningar i Finland fått sina hemsidor stängda.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se