Kontakta oss

NOTISER

Är SD-politiker lika naiva som Annie Lööf?

Publicerat

den

heja_jimmie650
KRÖNIKA | Det här med att SD-politikern Jörgen Fogelklou skrev en motion till SD:s landsdagar där han propagerar för att partiet ska driva linjen om ett landsomfattande förbund mot IS. Det måste vara det bland det mest naiva jag har sett sen Annie Lööf gick ut och kommenterade den organiserade brottsligheten med, ”i Sverige är det förbjudet att vara kriminell”. Jo jag tackar men tror ni verkligen mc-gäng och maffianätverk räds Annie Lööfs briljanta konstaterande? Lika lite som den organiserade brottsligheten drar sig från att bryta mot lagen drar sig terrorister från att bedriva terrorism.

SD:arens svar på ISIS inflytande över svenska medborgare är alltså ett förbud – som om symbollagar vore nog för att vinna över en politisk fiende. Det är så typiskt politiker på något sätt. Fogelklou är uppenbarligen inte påläst om det han så passionerat vill förbjuda.

I motionen till Landsgarna 2015 skriver Fogelklou följande, och jag citerar: ”Jag föreslår Landsdagarna 2015 besluta att Sverigedemokraterna verkar för ett landsomfattande förbud mot den islamska organisationen Islamska Staten, IS (även kallad isis). Förbudet ska omfatta all propaganda inklusive symboler för organisationen på svensk mark. Detta inkluderar all digital framställning och marknadsföring via svenska servrar och datorer”
Låt oss nu säga att Jörgen Fogelklous motion hade antagits. SD hade fått igenom motionen i riksdagen med hjälp av Alliansen. Vad hade hänt då? Hade det förändrat något förutom att svenska sajter inte hade fått sända nyhetsinslag där man tar med islamisternas propaganda? Jag är rätt skeptisk. Något säger mig att en politisk rörelse som inte respekterar gränser eller andra lagar förutom sina egna de facto lär skita i vad som står i den svenska lagtexten.
Studerar man ISIS propaganda så ser man hur de propagerar för sin sak på en rad olika plan. Bland annat lyfter de fram reaktionära Pellejöns-politiker som Fogelklou för att implementera bilden av ett västerland fyllt av islamofobiska rasister som bara pratar goja.

Men man kan också se hur de använder sig av den socialpolitiska självsvältsdieten som Alliansen ordinerade efter att dessa tog makten 2006. Ja ni vet det där gänget som fick pisk av de rödgröna vars ledare hette Reinfeldt. Han som gjorde att miljoner garvade åt en bild med texten, ”Som Robin Hood – Fast tvärtom”.

Enligt ISIS är människors helvete i klassamhället helt korrekt en produkt av kapitalismen. De försöker ge svar på trångboddheten, fattigdomen och diskrimineringen genom att utmåla sig som en tredje kraft mellan kommunismen och kapitalismen. Ska Fogelklous förbud innebära att ISIS slutar locka unga radikala islamister med dessa åsikter?
Knappast.

Det gör nämligen ingen skillnad.
Vill man slå undan benen på ISIS rekrytering så ser man till att bryta det som skapar förutsättningarna för rekrytering. Nämligen de grusade framtidsdrömmarna, utanförskapet, diskrimineringen och fattigdomen – Precis allt detta måste bort.

Frågan är om Fogelklou är villig att till exempel ta upp kampen mot diskrimineringen av muslimer. I ärlighetens namn är jag tveksam. Ungefär lika tveksam som jag är mot hans verklighetsförankring gällande ISIS och som jag var mot Annie Lööfs utspel om organiserad brottslighet.

Kim Fredriksson
redaktionen@aktuelltfokus.se