Kontakta oss

KULTUR

Arbetare dog under filminspelning

Publicerat

den

KULTUR | En arbetare har fått sätta livet till under inspelningen av storfilmen Resident Evil: The Final Chapter. Ytterligare en person tvingas amputera armen.

Året fick ett olyckligt slut för ett ungt par från Sydafrika. En 34-årig man som arbetade med säkerheten vid inspelningen av actionfilmen Resident Evil: The Final Chapter har avlidit som en följd av skador under arbetet. Enligt ett vittne på plats vid filminspelningen i Kapstaden, Sydafrika, ska mannen ha krossats under en bil av märket Hummer, som glidit av en roterande skiva.

– Han var jätteglad över sitt nya jobb eftersom vi precis har gift oss, berättar mannens änka till sydafrikanska Daily Voice. Vi hade redan köpt julkläder och skor. Jag begravde honom i hans julkläder, fortsätter hon.
Den 34-årige mannen ska ha jobbat med filmen i fem veckor, efter att tidigare ha varit arbetslös i ett år, enligt Daily Voice.

– Doktorerna sa att hans lungor var helt platta och att han blödde mycket, berättar änkan. Jag höll hans hand och sa åt honom att inte lämna oss.

Men trots omfattande läkarinsatser fick den 34-åriga mannen sätta livet till – och han är inte den första personen som skadas under inspelningen av den sjätte Resident Evil-filmen. I september krockade stuntmannen Olivia Jacksons motorcykel med en kamerakran, något som ledde till att hon hamnade i koma två veckor.

Jackson, som ersätter filmens huvudrollsinnehavare Milla Jovovich i särskilt krävande scener, har nu vaknat ur koman men kommer behöva amputera sin ena arm som en följd av skadorna. Jackson ådrog sig även fler skador, bland annat en blödning i hjärnan, allvarliga skador i ansiktet och flera brutna revben. Olivia Jackson har förut bland annat agerat stuntman i den senaste Star Wars-filmen.

Resident Evil: The Final Chapter beräknas ha svensk premiär i januari 2017.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons