Kontakta oss

EKONOMI

Världens mest hatade riskkapitalist har gått i konkurs

Publicerat

den

MARKNADSEKONOMI| Tidigare i år kom han ut som HIV-profitör då han chockhöjde priset på bromsmediciner med tusentals procent. De senaste veckorna har han fått sitt liv vänt upp och ner och nu meddelas det även att hans läkemedelsföretag har gått i konkurs.

Den kända multimiljardären Martin Shkreli blev antagligen världens mest hatade tidigare i år då det uppdagades att han hade köpt upp rättigheterna till en bromsmedicin för HIV-sjuka och sedan chockhöjt priserna.

Shkreli chockhöjde priset på den livsviktiga medicinen med otroliga 5000 procent. Nyheten kom att eka över hela världen och miljontals människor svor över mångmiljardärens girighet.

För två veckor sedan greps kapitalisten. Men inte på grund av sitt hot mot världens HIV-sjuka och sin förkastliga affärsidé. Åklagare i USA lät FBI gripa honom på grund av bedrägerimisstankar. När nyheten kom ut skrek stora delar av världen Karma och jublade av skadeglädje.

Nu har människor börjat jubla igen, för nyheten om Martin Shkreli slutade inte med gripandet från FBI. Nu meddelas det även att kapitalistens läkemedelsföretag har gått i konkurs.

Se nyhetsinslaget nedan (engelska)

https://www.youtube.com/watch?v=jy5VvhLTCHE

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se