Kontakta oss

UTRIKES

Asylsökande tvingas bära röda armband

Publicerat

den

MARKNADSEKONOMIN | Det privata asylboendet i brittiska Cardiff tvingar flyktingarnar att bära röda band. Om de inte har på banden får de ingen mat. De röda banden leder bland annat till att flyktingarna blir trakasserade av lokalbefolkningen.

Det är det privatägda bolaget Clearsprings Ready Homes som ville tjäna pengar på flyktingprofit som har skapat den starkt nazistliknande åtgärden. Bolaget menar nämligen att de röda banden finns till för att markera de asylsökandes status. Tar de av sig banden blir de nekade tre måltider mat som bolaget erbjuder.
Flyktingarna som kommit till Cardiff har inget annat alternativ än att acceptera de röda banden. De har inga andra möjligheter till arbete eller försörjning.

Blir trakasserade av lokalbefolkningen

Banden som måste bäras dygnet runt är även synliga när flyktingarna befinner sig på allmän plats. På allmänna platser händer det att de blir trakasserade av lokalbefolkningen som tycker att de ska återvända till sina krigsdrabbade hemländer. Somliga av flyktingarna har bland annat flytt de extremt våldsamma salafistiserna i Islamska Staten.

Banden är tillverkade på ett sådant sätt som gör att de inte går att ta av för att sedan trä på igen. Är ett band väl avtaget ser flyktingprofitörerna det och nekar de asylsökande mat.

Samtidigt som de asylsökande känner sig diskriminerade och utsatta hävdar Clearsprings Ready Homes att de är berättigat. Enligt företagarna är banden till för att identifiera flyktingarna lättare och för att se till att inte hemlösa får mat. De hävdar även att flyktingarna är privilegierade då de får egna matkuponger att handla för utöver de tre måltider om dagen bolaget erbjuder.

Se inslag från nyhetsinslagen nedan.

https://youtu.be/EOJbNQGJZmc

https://www.youtube.com/watch?v=XrejoXPq6aI

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se