Kontakta oss

INRIKES

Åttaklöverns polisblockad i Öresund drabbar våldsutsatta svenska kvinnor

Publicerat

den

INRIKES| Diskussionen om polisens resursbrister brukar skyllas på än det ena eller det andra. Främsta orsaken är dock den senaste tidens omlokalisering av poliser landet över till Öresund, vilket nu visar sig drabba våldsutsatta svenska kvinnor.

Aftonbladet rapporterar om Maria som tidigare i somras ringde 112 till polisen i Värmland. Maria uppges ha upplevt sin sambo som våldsam flera gånger innan men den här gången fann hon det extra allvarligt. När Maria väl nådde fram till larmoperatören fick hon skräckbeskedet att det inte fanns några bilar tillgängliga. Den enda bil som fanns i området var på ett annat jobb.

Det anmärkningsvärda i Aftonbladets artikel är dock att man låter Carina Hertzberg, kanslichef för polisområde Värmland, få fritt utrymme att beskylla de poliser som är på semester för olyckan.

– Det här var ju under sommaren och på sommaren är det mer ansträngt. Just därför att vi har fler resurser som har semester. Det är också alltid betydligt högre inflöde av ärenden under sommaren än under övriga årstider, säger hon till Aftonbladet.

Men varför stanna vid just de inom personalen som gjort sig förtjänt av semester? Det är uppenbarligen svårt för både kanslichefen och Aftonbladet att överhuvudtaget se sambandet mellan stängningen av Öresundsbron och polisbristen. Samtliga partier inom åttaklövern väljer också att tiga om det här problemet, eftersom det är mycket lättare att skylla ifrån sig och kräva fler poliser. Uppenbarligen är problemet en prioriteringsfråga hos de styrande inom poliskåren och politikerna vilket i sin tur drabbar våldsutsatta svenska kvinnor.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se