Kontakta oss

KULTUR

Bögkaninen som trollar USA:s homofoba vicepresident toppar Amazons försäljningslista!

Publicerat

den

KULTUR USA:s homofoba vicepresident, Mike Pence, skulle släppa en barnbok. Det slutade med att John Oliver och Jim Parsons från Big Bang Theory trollade sönder boksläppet till förmån för homosexuellas rättigheter.

USA:s vicepresident, Mike Pence, uttalad homofob och anti-HBTQ, har haft en enda sympatisk sida, nämligen kaninen Marlon Bundo. Mer känd som BOTUS, Bunny Of The United States. I tisdags släppte familjen Pence en barnbok om Marlon Bundo, skriven av Pence’s dotter, Charlotte och med illustrationer gjorda av hustrun Karen. Boken handlar om en dag i BOTUS liv. Barnboken anses vara smart sympatisk kommunikation som till och med förmänskligar vicepresidenten Mike Pence – om det inte vore för att John Olivers talkshow lyckats trolla hela boksläppet.

Bokturnén för Pence’s barnbok ska bland annat till en anti-HBTQ-lobbyorganisation som stöttar ”conversion therapy” för homosexuella – det vill säga ett slags ”terapi” för att ”avprogrammera homosexualitet”. När Last Week Tonight’s redaktion hörde talas om detta bestämde de sig för att släppa sin egen Marlon Bundo-bok.

I måndags kväll sändes John Olivers show Last Week Tonight. Under de sista minuterna av showen ägnade Oliver åt att presentera sin egen bok om Pence’s BOTUS – en barnbok där kaninen Marlon Bundo träffar och blir kär i en annan hankanin på Vita Husets gräsmatta. Boken finns även inläst av bland andra Jim Parsons (Sheldon i Big Bang Theory). Allt överskott från bokförsäljningen går till arbete för HBTQ-rättigheter.

På tisdagen låg Oliver’s Bundobok etta på Amazons topplista. Pence’s bok låg på plats 4, men har sedan dess hamnat helt utanför listan, samtidigt som vicepresidenten har fått hård kritik för sin syn på homosexuella. Här nedan är två videoklipp, ett från CNN där man får lära känna BOTUS och ett från John Olivers trollning.

Jenny Gustafson
redaktionen@aktuelltfokus.se