Kontakta oss

INRIKES

Brand hos polisanmäld restaurang i Linköping

Publicerat

den

LINKÖPING| Arbetsköparen på en restaurangen i Linköping anklagas och är polisanmäld för sextrakasserier, skattebrott och olaga hot. I lördagskväll protesterade socialister utanför den oseriösa arbetsköparen. Natten till i söndags stod delar av restaurangen i lågor.

Larmet kom in strax efter midnatt. Flera bostadslägenheter ligger i det sexvåningshus som restaurangen ligger i. Polisen spärrade av platsen för en brottsplatsundersökning på morgonen men trots att tekniker inte har hunnit undersöka platsen grundligt misstänker polisen att branden var anlagd.

– Händelsen är rubricerad som mordbrand eftersom det ligger bostäder i samma hus. Någon verkar ha slagit sönder en ruta på baksidan av restaurangen och kastat in ett brinnande föremål, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl hos polisen till Corren.

Tre bilar från räddningstjänsten var på plats för att släcka branden, tillsammans med ambulans och polis. Ingen person skadades och restaurangen var inte öppen. Lokalen har inte fått några stora brandskador men släckningsarbetet kommer antagligen medföra en del vattenskador. Polisen har pratat med ägaren och någon hotbild finns inte riktad mot honom.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se