Kontakta oss

INRIKES

Breivik-hyllande SD-topp tillbaka i Sverigedemokraterna

Publicerat

den

Faksimil Facebook

GRANSKNING Före detta SD-toppen Marie Stensby avslöjades hylla den norska terroristen Anders Behring Breivik. Sverigedemokraterna kallade beteendet för ”fullständigt oacceptabelt” och Stensby tvingades lämna partistyrelsen och SD. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att Stensby är tillbaka i Sverigedemokraterna. Som man.

Det var i samband med rättegången mot Anders Behring Breivik som före detta SD-toppen Stensby hyllade den norska högerterroristens försvarstal. Enligt Stensby innehöll Breiviks tal flera ”svårsmälta sanningar” för den så kallade ”pk-sidan”. Det kunde Researchgruppen avslöjade i slutet av 2013.

”Breiviks tal är i det stora hela ett bra tal, innehållande många, för pk-sidan, svårsmälta sanningar..” skrev Marie Stensby samtidigt som hon trodde att fler svenskar skulle kunna attraheras av Breiviks budskap. ”fullt förståeligt att svensk media drar sig för att delge svenskarna det norrmannen säger. En eller annan svensk skulle kanske börja tänka till då…”

 

 

Tillbaka i Sverigedemokraterna

Efter avslöjandena kallade Sverigedemokraternas dåvarande presstalesman, Martin Kinnunen, Stensbys beteende för ”fullständigt oacceptabelt”. Men nu kan vi avslöja att Stensby är tillbaka och fortsatt aktiv i Sverigedemokraterna, fast under ett annat namn och med ett nytt kön. Idag är Marie Stensbys nya namn Martin Stensby.

Idag är Martin Stensby återigen aktiv i Sverigedemokraterna, fast i skymundan. På en av Sverigedemokraternas lokala hemsidor presenteras Martin Stensby som aktiv i Sverigedemokraternas kommunförening i jämtländska Krokum. Men det slutar inte där. Enligt flera uppgifter är Martin Stensby även aktiv inom Sverigedemokraterna på riksnivå som föreläsare.

SD-ledningen kände till Stensbys comeback

Enligt en källa inom Sverigedemokraterna har Martin Stensby deltagit på en rad interna arrangemang runt omkring i landet. Samma källa uppger att Martin Stensby ska återvänt till Sverigedemokraterna drygt tre år efter Researchgruppens avslöjanden. Sverigedemokraternas högsta ska ledning vara informerade och fullt medvetna om att Stensby är tillbaka i partiet. När Aktuellt Fokus undersöker uppgifterna visar det sig att källan har rätt.

Den 30 september 2017 äntrade Martin Stensby lobbyn på Hotel Erikslund i Ängelholm. Stensby skulle nämligen delta och föreläsa på Sverigedemokraternas familjerättskonferens där han delade scen med Sverigedemokraternas vice partiledare Julia Kronlid. Det framgår av Sverigedemokraternas efterföljande rapportering kring konferensen.  Den som organiserade konferensen var riksdagsmannen Mikael Eskilandersson.

Även Sverigedemokraterna i Jönköping stoltserar med att Martin Stensby är ute och föreläser i partidistrikten. På en bild på SD-Jönköpings Facebooksida ser man hur SD-företrädare prisar den Breivik-hyllande ex-toppen.

Aktuellt Fokus har försökt att komma i kontakt med Martin Stensby för en kommentar.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se