Kontakta oss

INRIKES

Busch hånas efter BB-löfte

Publicerat

den

Foto: Per Pettersson

INRIKES KD-ledaren glömde bort att KD styr över majoriteten av landets regioner. Presenterade nytt vallöfte där hon vill återöppna förlossningsvården. Nu hånas hon på sociala medier.

Det var under Ebba Buschs sommartal som KD-ledaren gick ut med vallöftet att KD tänker storsatsa på förlossningsvården genom att bland annat återöppna BB i Kiruna, Sollefteå, Mora och Karskoga. Vilket fick många att undra varför Kristdemokraterna inte bara gör det här och nu då partiet faktiskt sitter i regionstyrelsen i majoriteten av landets regioner – inklusive Örebro och Dalarna där Mora och Karlskoga ingår.

I KD-styrda Stockholm har nedskärningspolitiken inom förlossningsvården bland annat resulterat i att vårdpersonal och gravida har demonstrerat mot det regionala högerstyret.

Hånas av allmänheten

På Expressens Facebooksida har många människor kommenterat Ebba Buschs utspel. Bland dessa återfinns bland annat V-ledamoten Karin Rågsjö, som påpekade att KD styr 13 av landets regioner och att förlossningsvården är dränerad i Stockholm.

”Det vill även V . Men vi vill även ha en välfärd att lita på . En personal politik med arbetsmiljö i fokus för vården. KD styr i 13 regioner ex Stockholm där förlossningsvården är dränerad ..”, skriver V-ledamoten Karin Rågsjö.

Här är några andra kommentarer från kommentarsfältet.

”Gör det. Varför KD inte har gjort det hittills vete Gud. Nej just jag. KD tror inte på Gud…”, skriver författaren och opinionsbildaren Maria Robsahm.

”Kd och resten av alliansen gjorde så att 10.000 vårdplatser försvann och kd och m styr I princip alla regioner så inte särskilt trovärdigt utspel av Ebba ljuga är hon bra på.”, skriver en yngre kvinna från Malmö.

”KD klarade inte av äldreomsorgen i Stockholm trots hjälp av 71 underentreprenörer som plockade folk från ingenstans .Nej ,nej låt KD INTE sköta sjukvården , på sin höjd själavården med hjälp av en UE ,tex Livets Ord”, skriver en manlig pensionär.

”Varför stängde hon ner dem från början? Lita aldrig på någon som rånar äldre.”, skriver en kvinna från Stockholm.

”Skrattar på mig !😂 Det är regionens ansvar o där styr Ebbas kompisar i dom flesta!!”, skriver en pensionerad arbetare från Östhammar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se