Kontakta oss

INRIKES

Ebba tog flyget från Stockholm till Göteborg för klimatmöte

Publicerat

den

INRIKES Energi- och näringsminister Ebba Busch valde flyget till ett klimatmöte som skulle handla om fossilfria transporter.

Busch ska till Göteborg för att inviga Swedish Electric Transport Laboratory, en testanläggning för forskning inom elektromobilitet och ett klimatmöte om fossilfria transporter. För att ta sig till Göteborg valde Busch att ta flyget från Bromma flygplats till Göteborg, vilket Klimatgranskaren var först att rapportera om.

Det är genom Buschs inlägg på Instagram som hon avslöjar hennes val att ta flyget. Resan mellan Stockholm och Göteborg tar enligt SJ lika lång tid, ungefär tre timmar. Flygresan är dock 133 846 gånger värre än tåget för klimatet.

”El, el, el och mera el! Ska vi klara den gröna omställningen och samtidigt få till fler jobb och bättre välfärd så behöver transportsektorn elektrifieras! Bilar, bussar, båtar, flyg och lastbilar”, skrev Busch på Instagram efter klimatmötet, vilket går tvärtemot hennes egna val med tanke på att Busch själv väljer att flyget istället för fossilfria alternativ.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se