Kontakta oss

UTRIKES

Demonstrant fick armen avsliten av polisgranater

Publicerat

den

FRANKRIKE Massprotesterna mot Frankrikes högerliberala regering är inne på sin trettonde vecka. Under dagens demonstrationer i Paris gick fransk polis till hårt angrepp mot demonstranterna, enligt franska medier sprängde polisen bort armen på en demonstrant.

Den senaste månaden har våldet mot demonstranter ökat. Så skedde även idag när polisen använde tårgas och chockgranater mot demonstranter i Paris. Polisens våldsamheter kulminerade när en polisman slungade iväg en chockgranat rakt in i en folkmassa, vilket medförde att granaten slet av hela armen på en av demonstranterna. Skadeläget för den drabbade personen är i nuläget oklart.

På sociala medier har hundratals människor uppgett att de blivit misshandlade av polisen.

Protesterna mot Emanuel Macrons nedskärningspolitik blir mer och mer omfattande för varje vecka som går. Men det är inte främst i städerna som människor väljer att organisera sig. Istället är det före detta bruksorter och på landsbygden som missnöjet gror. Det växande motståndet har lamslagit den franska staten och skapat desperation hos makthavarna. Så sent som förra veckan släppte Macron ett förslag om att göra allvarliga inskränkningar i demonstrationsrätten.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se