Kontakta oss

UTRIKES

Här får Macron en smäll på käften

Publicerat

den

Foto: Kremlin

UTRIKES Den franska presidenten trodde han skulle bli hyllad men det slutade med att presidenten fick en örfil när han skulle hälsa på en folkmassa.

Den franska presidenten Emmanuel Macron är inte så populär bland folkmassorna som han förväntade sig. Macron befinner sig på turné runtom i landet och tidigare i veckan befann han sig i Tain-l’Hermitage utanför staden Valence.

På plats fanns det en folkmassa bakom kravallstaket. Macron valde att gå fram till folkmassan med sina livvakter. Bara sekunder efter att presidenten nått fram till folkmassan blev han örfilad av en man i publiken.

Här kan du se ett klipp från händelsen:

Landet skakas av protester

Sedan slutet av 2018 har Frankrike skakats av de gula västarnas massiva demonstrationer. Protesterna har främst riktat in sig på Macrons nyliberala politik.

Protesterna har kantats av våld från både demonstranter och poliser. Bland annat blev ett klipp viralt där en boxare skrämde iväg kravallpoliser med sina nävar. Boxaren blev senare arresterad och dömd till böter som han själv slapp betala då folk på bara några dagar hade samlat in över en miljon till förmån för boxaren.

Andra fall från polisen är när en 30-årig brandman hamnade i koma efter att ha blivit skjuten i huvudet av en polis under protesterna. Ett annat exempel är när en polis slängde in en chockgranat i en folkmassa vilket ledde till att en person fick armen avsliten.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se