Kontakta oss

INRIKES

Dokumenten avslöjar Magdalena Anderssons lögner om marknadshyra

Publicerat

den

Foto: Martin Hörner Kloo

INRIKES Ministern påstod att det inte fanns något förslag från regeringen. Detaljerna i hennes ansökan till EU-kommissionen avslöjar däremot sanningen. Utredningen framställs som ett skarpt förslag

För tre dagar sedan gick finansminister Magdalena Andersson till attack mot vänsterledaren Nooshi Dadgostar och anklagade Vänsterpartiet för att skapa en regeringskris för ett förslag som inte finns. Andersson påstod bland annat att regeringen inte tagit fram något förslag om fri hyressättning. Men i Magdalena Andersson kommunikation med EU-kommissionen är tonen en helt annan. Där meddelar hon att Sverige faktiskt ska införa fri hyressättning. Detta framgår i en ansökan om EU-stöd till ”Faciliteten för återhämtning och resiliens”. I ansökan listar Magdalena Andersson ett antal reformer som har gjort eller skulle genomgå. I ansökan förekommer begreppet ”fri hyressättning” flera gånger, bland annat redan i början på sidan fem och på sidan 130 under kapitlet ”Fokusområde: Investeringar för tillväxt och bostadsbyggande”.

Stark kritik på sociala medier

Efter att uppgiften började cirkulera på sociala medier har många människor ställt sig frågan varför ledande socialdemokrater säger en sak till svenska folket men en annan till EU-kommissionen.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se