Kontakta oss

INRIKES

Ebba Busch Thor sågar Åkessons hantering av sexofredande EU-parlamentariker

Publicerat

den

INRIKES Ebba Busch Thor riktar hård kritik mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas försvarande av EU-parlamentarikern Peter Lundgren. I en intervju med Aftonbladet säger KD-ledaren att det inte går att försvara Peter Lundgrens sexuella ofredanden.

– Det som har framkommit är helt fruktansvärt. Ingen kan bete sig så.

Så säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i en intervju med Aftonbladet. Den hårda kritiken kommer efter Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas försvarande av EU-parlamentarikern Peter Lundgrens sexuella ofredanden av partikamraten Sara-Lena Bjälkö. Jimmie Åkesson har tidigare gjort hårda rikspolitiska uttalanden om tafsade ungdomsgäng på festivaler. Men när det gäller EU-parlamentarikern Peter Lundgren är den hårda retoriken som bortblåst. ”Saken är utagerad” är budskapet från SD-ledaren.

Ebba Busch Thor kallar Sverigedemokraternas hantering av ärendet för väldigt märkligt och säger att agerandet väcker många frågor.

– Det är väldigt märkligt att den kvinna som larmar om det här är den som får lov att gå, medan mannen som själv erkänner att han har tagit en kvinna på hennes kropp, utan att hon har velat det, får lov att vara kvar. Det väldigt mycket frågor och är väldigt märkligt.

På frågan om vad Ebba Busch Thor själv hade gjort om det hade hänt i KD svarar hon att beteendet är fullständigt oacceptabelt.

– Nu vet inte jag alla detaljer om det som har hänt i SD, det får Jimmie Åkesson svara på själv. Men det är ett fullständigt oacceptabelt agerande, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se