Kontakta oss

INRIKES

Peter Lundgren erkänner sextrakasserier mot kvinnlig partikamrat

Publicerat

den

INRIKES Sverigedemokraternas förstanamn i EU-valet erkänner sexuella trakasserier av en kvinnlig partikamrat. ”Jag fick panik”, sa kvinnan efteråt.

Det är tidningen Expressen som har tagit del av en inspelad samtal som sparkade SD-toppen Kristina Winberg gjort med en kvinnlig partikamrat. I samtalet diskuterar Winberg och den utsatta kvinnan om sexuella trakasserier som ska ha skett på en fest några dagar innan. EU-parlamentarikern Peter Lundgren tvingade sig på partikamraten genom att stoppa in sina händer innanför kvinnans tröja, drog upp hennes behå och tafsade henne på brösten.

I lördags blev Peter Lundgren konfronterad med uppgifterna. Först nekade han till anklagelserna men sen ändrade han sig och erkände.

– Jag tog henne nog på brösten när vi satt där, vi var ganska fulla den kvällen, och hon puttade undan händerna.
– Jag vet att jag la handen på hennes bröst men inte med avsikt att det skulle hända nånting. Inte ett dugg, säger Peter Lundgren till Expressen.

Ett dygn efter att Peter Lundgren konfronterats med Expressens uppgifter petade Sverigedemokraterna Kristina Winberg från listan i EU-valet. I ett pressmeddelande som närmast kan liknas vid karaktärsmord, anklagar Sverigedemokraterna Kristina Winberg för att vara illojal.

Kim Fredriksson
km.fredriksson@aktuelltfokus.se