Kontakta oss

UTRIKES

Efter usla opionssiffror – Högernationalistisk partiledare hoppar av

Publicerat

den

FINLANDHögernationalistiska Sannfinländarnas partiledare Timo Soini planerar att avgå: ”Jag har något annat framför mig”

I dagarna har högernationalistiska Sannfinländarnas ledare Timo Soini skrivit på sin blogg att han planerar att lämna sin post som partiledare.

Timo Soini skriver på sin blogg att han inte tänker kandidera i partiets ordförandeval som hålls i juni, uppger TT. Till Yle har Soini sagt att han hoppas få sitta kvar som utrikesminister till slutet av valperioden.

Försvarsminister Jussi Niinistö och riksdagsgruppens ordförande Sampo Terho har öppnat för att kandidera till ordförandeposten. Även Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho har uttryckt ett intresse att delta.

Sannfinländarna har den senaste tiden drabbats av stora tapp i opinionsmätningar. Enligt Yles partimätning i januari låg deras väljarstöd på 8,8 procent och var det femte största partiet efter De Gröna. Det är knappt hälften av det stöd som partiet erhöll under riksdagsvalet 2015 då de fick närmare 17,7 procent av rösterna.

Andreas Isak Olsson
andreas.olsson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons