Kontakta oss

INRIKES

Ung Vänster: ”Vi är för våld”

Publicerat

den

SKÅNE| Igår kunde Aktuellt Fokus berätta att högersympatisörer försöker dreva mot Ung Vänster Skåne på grund av deras stöd till den socialistiska YPJ-gerillan i Syrien. I en intervju med Aktuellt Fokus svarar Ung Vänster Skåne på högerkritiken.

Enligt det vänsterpartistiska ungdomsförbundet är man inga pacifister – istället är de öppna med att de är för våld, exempelvis mot Islamska Staten.

– Om det någonstans var otydligt innan, så är vi alltså för våld mot IS och står för att det är vi som graffat på den lagliga graffitiväggen vid Folkets park (I Malmö reds.anm.) säger Ung Vänster Skåne till Aktuellt Fokus.

Ung Vänster beskriver graffitimålningen som en trevlig tillställning. På frågan om vad de fick för reaktioner svarar de att förbipasserande ville delta i aktionen.

– Vi fick ungefär de vanliga reaktionerna, folk kom förbi och ville delta eller stå och snacka lite, prata om den kurdiska kampen och 8 mars-demon och gatukonst. Det var trevligt, som vanligt.

När vi frågar distriktet vad de tycker om de negativa reaktioner som har blossat upp på nätet ett år efter aktionen svarar Ung Vänster Skåne att de tycker att det är humoristiskt. Beträffande de högersympatisörer som ligger bakom den senaste smutskastningskampanjen sänder ungdomsförbundet ut ett tack till högersympatisörerna.

– Vi välkomnar givetvis allt spridande av information om vår aktivism, det var snygga bilder. Tack för att ni bidrar med en kommunikationskanal, säger Ung Vänster Skåne.

Läs även: Högersympatisörer vill låta IS härja fritt

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se