Kontakta oss

NOTISER

Engelska aktivister stängde ned Israeliska drönarfabriker

Publicerat

den

blockthefactory
ENGLAND| I en samordnad aktion lyckades aktivister stänga ned tre fabriker som tillverkar drönare åt den rasistiska apartheidstaten Israel i England.

De tre brittiska fabrikerna som ägs av Instro Precision, dotterbolag till det israeliska försvarsföretaget Elbit Systems, tvingades avbryta sin verksamhet efter fredliga sitt-protester från pro-palestinska aktivister. Bland de produkter företaget tillverkar återfinns bland annat kamerasystem som används i israeliska drönare som tillhandahålls av moderbolaget Elbit för att övervaka och kartlägga Västbankens åtskillnadsstängsel.

Trots fredliga protester valde polisen att gripa mellan 10-20 personer enligt lokala medier. Enligt aktivister på sociala medier bedrev polisen medvetna provokationer mot demonstranterna som svarade med att behålla lugnet och sin ickevåldstaktik.

Block the Factory

Bakom den samordnade aktionen stod det pro-palestinska nätverket Block the Factory. I ett pressmeddelande förklarade Block the Factory att man valde att agera under gårdagen, den 6 juli för att markera årsdagen av Israels attack mot Gaza befolkning som dödade över 2200 människor förra året.

Före aktionen gick man ut i ett offentligt meddelande och förklarade anledningen bakom sittprotesterna.
”Vi kommer att förvandla utrymmet runt vapenfabriken, förvandla den från en plats av förstörelse till en rolig, kreativ och barnvänlig miljö. Låt oss skapa ett utrymme som uppfyller våra behov och inte de behov israeliska och multinationella företag som exporterar död för vinst.” skrev man bland annat.

Aktionerna utfördes i Tamworth, Staffordshire och i Kent.

blockthefactoryROOF

Foto: Block the Factory

blcokthefactoryKENT

Foto: Block the Factory

blockthefactoryUK

Foto: Block the Factory

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfoku.se