Kontakta oss

NOTISER

EU vill privatisera och sälja ut Grekland

Publicerat

den

grekland
GREKLAND | Sedan de båda parterna kommit överens har det visat sig att folkomröstning i Grekland inte hade någon betydelse. Tsipras accepterade kraven från Euroländerna som gjort en ännu starkare markering efter att Grekland haft sin folkomröstning.

Inför förhandlingarna och omröstningen i Grekland var de andra länderna tydliga med att Greklands folkomröstning inte skulle påverka något. Det visade sig vara felaktigt då Euroländerna valde att markera ännu hårdare som straff för grekernas folkomröstning. Grekland blir tvungna att fortsätta med samma nedskärningspolitik som de senaste åren efter att Syriza accepterat de andra Euroländernas förslag.

Samtidigt valde Euroländerna att sätta hårt mot Grekland efter att Syriza haft en omröstning och kritiserat de övriga euroländernas krav. Ett nytt krav som Grekland accepterat är att staten ska sälja av och privatisera sina tillgångar till ett värde av 50 miljarder euro för att betala tillbaka sina skulder till utländska banker. Det nya kravet kan innebära att flera öar, antika ruiner och naturreservat i Grekland kan hamna i privat ägo. Samtidigt har det vuxit fram stora protester i Grekland där många invånare ser det som ett hån och ett straff mot Grekland för att de röstade nej i folkomröstningen. Det har vuxit fram både bojkotter mot Tyskland som drivit på hårdast mot Grekland och det anordnats demonstrationer runtom i världen för att visa stöd åt det grekiska folket.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se