Kontakta oss

INRIKES

Expressens ledarsida anklagar socialdemokraterna för borgerlig politik

Publicerat

den

expressenLIBERALER| Regeringen höjde i dagarna den så kallade värnskatten. Det innebär att överklassen kommer att betala tillbaka en del av det som de roffat åt sig av välfärden. Nu anklagar Expressen politiken för att vara för borgerlig.

Ledaren är endast signerad ”Ledarredaktionen” och vi får helt enkelt utgå ifrån att det är hela tidningen som står för åsikterna. Den annars så arbetarfientliga tidningen surar över att socialdemokraterna höjt värnskatten. Skatten innebär att de med mer än 38 000 kronor i inkomst före skatt kommer att betala 100 kr per månad mer i skatt.

Det anmärkningsvärda är däremot inte att man kritiserar en skattehöjning. Expressen anser att man aldrig borde tagit bort arvsskatten. ”Skatteuttaget från en miljardärs arv är numera lika med noll kronor”, skriver tidningen.

Man skriver även: ”Magdalena Andersson står också fast vid att hon inte ska återinföra någon förmögenhetsskatt. Rika svenskar som lever på kapitalinkomster i stället för att jobba ska också fortsättningsvis bara betala 30 procent i kapitalskatt.”

Visst är det så att Expressen har en god poäng i att Socialdemokraterna, med resten av politikerklassen, valt att gå en kapitalistvänlig väg sedan årtionden tillbaka. Här håller vi på Aktuellt Fokus verkligen med att förmögenhetsskatten och kapitalskatten borde återinföras! Och varför sluta där? Låt folket äga alla tillgångar!

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons