Kontakta oss

INRIKES

Misstänkt hatbrott i Borås – 14-årig flicka skuren

Publicerat

den

arkivbild-ttHÖGERVÅLDET| En 14-årig flicka i Borås har under dagen hotas och blivit skuren i armen med ett vasst föremål utanför skola hon går på. Ska ha attackeras för hon är muslim.

Det var vid 08.30-tiden som flickan blev skuren i armen med ett vasst föremål. Under fredagsmorgonen var flickan ensam på väg till gympasalen rapporterar SVT-Väst. Hon blev då överfallen vid den så kallade ”Gula villan”. Enligt flickan ska angriparen, en man i 35-40-årsåldern, ha sagt att det är för att hon är muslim som han ger sig på henne. Flickan har tre ytliga skärsår på handen.

Enligt flickan själv är det tredje gången hon attackeras av samma man. ”Första gången försökte han slita av min slöja” säger hon. Polisen har också bekräftat att det finns minst en polisanmälan sedan tidigare från samma flicka och som ska gälla samma man.

Polisen bekräftar att man ser händelsen som ett hatbrott.
– Vi bedömer det som ett hatbrott. Det är saker som sker i samband med gärningen som gör att vi bedömer det så, säger Tomas Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås. Två skolor i området håller stängt efter attacken.

Attacker med rasistisk motiv har skett tidigare. I Oktober 2015 attackerade Anton Lundin Pettersson elever med invandrarbakgrund med ett svärd på Kronans Gymnasium i Trollhättan. En elev och två lärare dödades i en attack på skolan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se