Kontakta oss

INRIKES

Expressens ledarsida kallar Moderaternas skuggbudget för ”småduttande”

Publicerat

den

14457261_1095606497160909_3394729555592291684_n
GAMMELMEDIA| Vänstervridningen på Expressens ledarsida fortgår. Här senast kritiserar de Moderaterna skuggbudget för ”småduttande”. Man tycker helt enkelt att Moderaterna skulle kunna ta mycket kraftfullare tag i skattepolitiken.

Kritiken som Ledarredaktionen har av Moderaternas skuggbudget är ännu ett exempel på vänstervridningen inom högerns åsiktskorridorer. Man ser böjningen mot en mer vänsterpolitisk syn på skatterna som välkommen, om än alldeles för räddhågad och inte tillräckligt radikal.

”Moderaterna vågar numera också ta ordet skattehöjningar i sin mun”, skriver man, ”vilket är välkommet. Man tänker sig höjningar i form av höjd moms, höjd fordonsskatt och höjd fastighetsskatt på obebyggda tomter.”

Men Expressens ledarsida är inte nöjd där. De kallar dessa reformförslag i relation ”till de utmaningar som Sverige står inför” för ”småduttande”. På den högerliberala blaskan är man alltså på det klara att man måste ta i med hårdhandskarna för att statskassan ska vara god.

”Ett potentiellt statsbärande parti som Moderaterna borde höja blicken och ta större tag”, skriver man. Expressen menar att ett sätt att ”öka de offentliga inkomsterna” är genom att införa en ”fastighetsskatt värd namnet.” Varpå man pekar ut vem som är den skyldige: ”Den gamla tog ju alliansen bort och ersatte med en låg avgift.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons