Kontakta oss

INRIKES

Fackledaren: S roll som arbetarparti eroderar

Publicerat

den

INRIKES     Fackföreningsledaren Magnus Pettersson tycker att Socialdemokraternas roll som arbetarparti håller på att fallera fullständigt. Men istället för att kasta in handduken har Pettersson nu gått med i S-föreningen Reformisterna som vkämpar för att vrida partiet åt vänster.

Ordföranden för Fastighetsanställdas förbund Magnus Pettersson tillkännagav sitt nya engagemang på Reformisternas Facebooksida under måndagskvällen. I ett längre uttalande dödförklarar han de nyliberala samhällsstrukturerna och säger att Socialdemokraterna står vid ett vägskäl.

”Nu har vi befunnit oss på ideologisk reträtt sedan 1990-talet. Hur länge till ska vi vandra utan riktning?”, skriver Magnus Pettersson och fortsätter.
”Ingen tror att vi får egen majoritet bara för att programmet antas. Men vi står vid ett vägskäl. Vilken riktning ska svensk socialdemokrati ta? Nyliberalismen är dödförklarad. Unga i Sverige och världen ropar efter klimaträttvisa och ekonomisk jämlikhet.”

I uttalandet lyfter han Reformisternas sjupunktsprogram för Socialdemokraterna och poängterar att även de rika ska få bidra till det svenska samhällsbygget. Avslutningsvis uppmanar han fler S-medlemmar till att engagera sig i Reformisterna.

”Reformisternas sjupunktsprogram är en handlingsplan för partiet. Genom att öka skatteintäkterna från kapital och fastigheter kommer vi åt den mest akuta ojämlikheten. Samtidigt bänder vi upp det finanspolitiska ramverket och investerar i hela landet. Det behövs tillgängliga bostäder, gröna industriprojekt och bättre infrastruktur.”

Här kan du läsa hela uttalandet.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons