Kontakta oss

INRIKES

Fackombudsman misshandlad utanför sitt hem

Publicerat

den

INRIKES En ombudsman från Byggnads blev attackerad av förövare som väntade utanför hans hem. Motivet tros vara arbetsrelaterat.

För ett par veckor sedan skulle ombudsmannen ta sig till jobbet på morgonen. Utanför hans bostad fanns två maskerade män som väntade. En av dom sa hans namn sen började misshandeln, rapporterar tidningen Byggnadsarbetaren.

– Vi tror att det är arbetsrelaterat men det finns inga bevis för det i dagsläget, men det har troligen med jobbet att göra, säger Tomas Kullberg, ordförande Byggnads region Stockholm-Gotland till Byggnadsarbetaren.

Ombudsmannen arbetar med att förhandla med byggföretag som inte betalar ut korrekt lön. Händelsen har polisanmälts. Polisen kommer att granska ärendena som ombudsmannen arbetat med.

Enligt Byggnads blir det mer vanligare med hot från arbetsgivarna.

– Vi har märkt av att samtalsnivån blivit mycket tuffare och mer hotfixerat från arbetsgivarhåll, framför allt de utländska. Så jag är inte jätteförvånad över att det här händer tyvärr. Det har mycket att göra med att utländska företag tappar produktion och att det är mycket pengar i omlopp. Det gör att de ger sig på personer som arbetar med att få ordning i branschen, säger Kullberg.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se