Kontakta oss

INRIKES

Har Alexander Bard slagit världsrekord i kasta sten i glashus?

Publicerat

den

Alexander Bard - Foto: Lars Lundqvist

INRIKES   Alexander Bard deltog i hatdrevet och önskade livet ur polischefen Mats Löfving. Efter Löfvings misstänkta självmord skyller han drevandet på massmedierna. Nu haglar kritiken mot b-kändisen som blivit högerpopulismens nya affischnamn.

När drevet pågick som starkast ville Alexander Bard att polischefen Mats Löfving skulle ställas inför en avrättningsskvadron. Efter beskedet att polischefen hittats avliden i sitt hem skyller den högervridna b-kändisen drevet på medierna, vilket har fått tusentals människor att undra om Alexander Bard försöker ta svart bälte i hyckleri.

Hittades död

Under onsdagen offentliggjordes utredningen mot polischefen Mats Löfving som misstänktes för grovt tjänstefel och flera fall av jäv i samband med att han favoriserat sin dåvarande älskarinna, NOA-chefen Linda Staaf. Utredaren förordade bland annat att Mats Löfving borde avskedas från polismyndigheten. Klockan 19 på kvällen larmades polisen till Löfvings bostad i Norrköping där man fann polischefen avliden.

Fick inget stöd

Jävshärvan i den högsta polisledningen har lett till flera granskande reportage i nyhetsmedierna. Men också till otaliga spekulationer, konspirationsteorier och rena lynchstämningar mot både Mats Löfving och Linda Staaf på sociala medier. Samtidigt visar det sig att polismyndigheten brustit i personalansvar. Enligt flera närstående kollegor till Mats Löfving fick han ingen som helst stöttning eller samtalshjälp under tiden han blev avstängd från sitt jobb.

– De har brustit i sitt arbetsgivaransvar med ett utfall som är det mest tragiskt tänkbara, säger polisprofessor Leif GW Persson till TV4 Nyheterna.

Bard ville se en avrättningsbrigad

En som tidigt deltog i drevet mot Löfving och Staaf var b-kändisen Alexander Bard som kandiderade för det högerpopulistiska partiet Medborgerlig Samling i höstas. Den 15 december gick Bard så långt att han publicerade en tweet där han skrev att poliserna som ingick i jävshärvan borde ställas en avrättningsbrigad.

”Nu täcker hela hela gangbanget varandras rumpor samtidigt som de har gjort ett eländigt polisarbete. Kalla in avrättningsbrigaden!”, skrev Alexander Bard.

Skyller drevet på medierna

Efter Löfvings misstänkta självmord går Alexander Bard ut och skyller drevet på svensk massmedia. På Twitter kallar han massmedierna för en hednisk lynchmobb och äckliga klickbete-jaktmonster som inte är nöjda förrän det hängs ett blodigt lik. Uttalande har fått tusentals svenskar att reagera mot Alexander Bards uppenbara hyckleri.

Världsrekord i kasta sten i glashus

På Reddit har någon startat en tråd med rubriken ”Världsrekord i kasta sten i glashus?”. Tråden har fått hundratals kommentarer där de flesta är rörande överens om att den kortväxta högerkändisen förmodligen är en av Sveriges största hycklare.

”Jag gjorde misstaget att kolla vad karln hävt ur sig mer på sistone. Det vore en välgärning för mänskligheten att avveckla twitter.”, skriver en användare.

”Bard är den enda personen som snubblar på sin kappa varje gång han sitter ner och skriver på twitter.”, skriver en annan.

”Det är så speciellt med Alexander Bard. Han har sitt följe och så fort han säger något de håller med om så får man höra det dagarna i ända. Sen om han blir exposead som hycklare så blir det tyst.”, skriver en tredje.

Även på Twitter har mängder med människor kommenterat och reagerat på Alexander Bards hyckleri.

Anton Hansson
redaktionen@aktuelltfokus.se